Vande Walle ziet 3 belangrijke kwaliteiten bij Butelle, maar ook nog een werkpunt

Vande Walle ziet 3 belangrijke kwaliteiten bij Butelle, maar ook nog een werkpunt

12 april 2016 05:37 - Ludovic Butelle was zaterdagavond dé man van de match bij blauw-zwart. De van SCO Angers overgekomen doelman pakte vijf minuten voor tijd de strafschop van Sven Kums en bracht Jan Breydel zo in extase. Ex-doelman Philippe Vande Walle laat zijn licht schijnen op het Franse sluitstuk. 

“Ik vind hem een goede tot zeer goede doelman op zijn lijn en in het uitkomen. Niet uitzonderlijk, maar dat hoeft ook niet. Zijn uitvoetballen kan zeker nog verbeteren, maar dat zie ik ook wel gebeuren. Het is niet omdat je 33 bent dat dat niet meer mogelijk is. Dat is een kwestie van specifieke training”, aldus Vande Walle in HLN.

“Ik vat Butelle als doelman samen in drie sleutelwoorden: hij heeft uitstraling, een goede communicatie en hij leest het spel uitstekend. Door die laatste kwaliteit kan hij zich uitstekend positioneren, waardoor hij bepaalde reddingen gemakkelijker doet lijken dan ze eigenlijk zijn. Het belangrijkste is dat hij overkomt als een uitstekende keeper en vertrouwen uitstraalt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.