Verlinden laat zijn licht schijnen op Butelle: “Niet evident”

Verlinden laat zijn licht schijnen op Butelle Niet evident

13 april 2016 07:30 - Dany Verlinden is een clubicoon zoals die nog maar zelden gemaakt worden. Van 1988 tot 2004 stond hij tussen de palen bij Club Brugge. Niemand die dus beter geplaatst is om de huidige doelman van blauw-zwart onder de loep te nemen.

Ludovic Butelle kan tot dusver puike statistieken voorleggen. In 14 wedstrijden hield hij maar liefst 9 keer zijn netten schoon. “Club heeft met Butelle opnieuw een keeper die er staat”, vertelt Dany Verlinden in HLN. “Butelle heeft alleszins al veel meer punten gepakt dan dat hij er verloren heeft. De balans is sowieso positief en dat is niet zo evident als je er tijdens de winterstop zomaar wordt ingegooid.”

“Hij was weliswaar ongelukkig in de bekerfinale, maar als je ziet hoe hij zich herpakt in de play-offs, dan moet je mentaal wel heel sterk staan. Chapeau, zeg ik dan. Zeker als je ziet hoe hij die strafschop stopt. Als Kums die kan binnentrappen, eindigt de match wellicht op 1-1 en dan ziet het er voor Club helemaal anders uit met het vervolg in de Play-Offs. Het is simpel: ze hebben met Butelle een goede keuze gemaakt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.