Waarom Club zondag een afspraak heeft met de geschiedenis…

Waarom Club zondag een afspraak met de geschiedenis heeft...

11 april 2016 04:16 - Club Brugge is na overwinningen tegen KV Oostende (0-1) en AA Gent (2-0) uitstekend aan de Play-Offs begonnen. Maar ook Anderlecht pakte 6 op 6 tegen KRC Genk (1-0) en Zulte Waregem (1-2). Zondag belooft het dan ook een match op het scherpst van de snee te worden tegen paars-wit. Kan Club komend weekend eindelijk de ‘vloek’ van het Astridpark doorbreken?

Maar liefst 17 jaar. Zo lang is het geleden dat Club Brugge in de competitie nog eens met de volle buit ging lopen in het Constant Vanden Stockstadion. Toen verloor Anderlecht met 2-3 na goals van Anic, Deflandre en Lesnjak (seizoen 1998-1999). Daarna verloor paars-wit in eigen huis 23 thuiswedstrijden niet meer van blauw-zwart.

Veertien keer trok Anderlecht aan het langste eind, negen keer graaide Club een punt mee uit Brussel. Bjorn Engels is vastberaden om daar verandering in te brengen: “Het wordt tijd dat we komaf maken met die statistiek”, aldus de Brugse verdediger in HLN. In 2004 kon Club, onder leiding van Trond Sollied, wel de Supercup pakken in het Astridpark. Het werd toen 0-2 na doelpunten van Hermans en Lange.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.