“Club Brugge zou géén kleine kampioen zijn”

Club Brugge zou géén kleine kampioen zijn

04 mei 2016 11:30 - De Play-Offs brachten tot dusver lang niet altijd goed voetbal met zich mee. Vooral het niveau in de eerste wedstrijden liet te wensen over. Hier en daar wordt de toekomstige nummer één om die reden nu al afgeschilderd als een ‘kleine kampioen’. Maar daar is, in het geval van Club Brugge, zeker niet iedereen het mee eens.

“Als Club Brugge kampioen wordt, is het géén kleine kampioen”, vertelt Alexandre Teklak in Sport/Voetbalmagazine. “Ze beëindigden de reguliere competitie als eerste en waren dominant in een groot deel van het seizoen. Club zou dus een terechte kampioen zijn, ondanks een slechte periode in het begin van de competitie, met opvallende nederlagen tegen Gent en Anderlecht.”

“Ik zou het logisch vinden als zij de prijs pakken, gezien de investeringen die Bart Verhaeghe al jaren doet. Het zou nog eens bevestigen dat een titel veel geld kost, behalve in het geval van Leicester, terwijl zelfs dat relatief is, gezien de financiële normen die in Engeland heersen.”

Interessant weekend

Of Club straks ook effectief aan het langste eind trekt, durft Teklak niet te zeggen. “Je kan alleen zeggen dat als Club gaat winnen op AA Gent de weg voor hen open ligt, aangezien ze zich dan zelfs mogen permitteren om te verliezen tegen Anderlecht.”

“Daarentegen wordt, als Gent Club klopt, de affiche Club – Anderlecht van een week later beslissend om de toekomstige kampioen te kennen. Daarom wordt het bezoek van Club aan Gent van dit weekend zo interessant, want Clubs drie zeges tegen Gent behaalde het in eigen stadion voor eigen publiek. Op Gent wordt dat toch anders.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.