“Club heeft de titel financieel-economisch echt nodig”

Club heeft de titel financieel-economisch echt nodig

13 mei 2016 01:00 - Club Brugge hoopt straks eindelijk zijn veertiende landstitel te mogen vieren. Mocht het zondag mislopen tegen Anderlecht, dan heeft Blauw-Zwart zijn lot nog altijd in eigen handen. En dat is maar goed ook. Want na elf jaar wachten is het volgens sporteconoom Wim Lagae hoog tijd voor een nieuwe landstitel.

“Het merk Club Brugge heeft de titel financieel-economisch echt nodig. Waarom? In Vlaanderen is er de enorme concurrentie van AA Gent. En die hebben de hefboom van hun nieuwe stadion en ongeveer 20 miljoen euro uit de Champions League. Het is hoog tijd dat Club Brugge zich weer naast of boven AA Gent kan zetten, en naast Anderlecht”, vertelt Lagae, sporteconoom aan de KU Leuven, aan Focus-WTV.

Vooral de rechtstreekse deelname aan de Champions League zou een grote financiële opsteker zijn voor Blauw-Zwart. “Tot 20 miljoen euro extra stroomt er binnen, dat is een toename van het budget van iets meer dan 30 procent. Op een budget van 40 miljoen euro is dat enorm”, gaat Lagae verder. Als Club nog een stap in de goede richting wil zetten, heeft het volgens de sporteconoom nood aan een nieuw stadion. “Liefst binnen de vijf jaar”, klinkt het.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.