Club passeert serieus langs de kassa dankzij Champions League

Club passeert serieus langs de kassa dankzij Champions League

17 mei 2016 18:21 - Club Brugge is erin geslaagd om twee speeldagen voor het einde van de Play-Offs zijn veertiende landstitel te pakken. Blauw-Zwart en zijn supporters kijken dan ook nú al reikhalzend uit naar de Champions League van volgend seizoen. Bovendien levert de hoogmis van het voetbal straks een aardige duit op.

De rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert Club Brugge maar liefst 12 miljoen euro op. Dat meldt Stadion. Zo beschikt algemeen manager Vincent Mannaert vanaf volgend seizoen dus over een pak meer financiële middelen. En daar blijft het niet bij.

Elke overwinning levert immers nog eens 1,5 miljoen euro op en een gelijkspel brengt 500.000 extra euro’s in het laatje. Indien Blauw-Zwart zich zou plaatsen voor de tweede ronde, is er nog eens een bonus van 5,5 miljoen euro. Kortom, enorme bedragen als je weet dat het huidige budget van Club 40 miljoen euro bedraagt. Op 25 augustus wordt er in Monaco geloot voor de poulefase van de Champions League.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.