Club valt in de prijzen op Sportgala Profvoetballer van het Jaar

Club valt in de prijzen op Sportgala Profvoetballer van het Jaar

23 mei 2016 21:20 - Club Brugge heeft twee prijzen in de wacht gesleept op het Sportgala voor de Profvoetballer van het Jaar. KV Mechelen-speler Sofiane Hanni ging met de hoofdprijs aan de haal.

Michel Preud’homme werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot Trainer van het Jaar. Daarnaast werd er een speciale award toegekend aan Timmy Simons. De kapitein van Club Brugge werd onverwacht in de bloemetjes gezet voor zijn carrière tot dusver. Bovendien werd hij geloofd als voorbeeld voor elke jonge voetballer. “Het was fout om hem op het vorige WK niet te selecteren voor de Rode Duivels”, klonk het.

KRC Genk kreeg eveneens twee prijzen. Wilfred Ndidi werd bekroond voor zijn kanonskogel van buiten de zestien tegen Club Brugge. Hij scoorde het mooiste Doelpunt van het Jaar. Flankaanvaller Leon Bailey werd dan weer verkozen tot Belofte van het Jaar. De Buffalo’s haalden één prijs binnen met Doelman van het Jaar Matz Sels.

Lior Refaelov werd tweede in het Profvoetballer van het Jaar-klassement, op ruime afstand (31 punten) van winnaar Hanni. Sven Kums nam de derde plaats voor zijn rekening.

Profvoetballer van het Jaar uitslag

1. Sofiane Hanni (KV Mechelen) 411 ptn
2. Lior Refaelov (Club Brugge) 380
3. Sven Kums (AA Gent) 335
4. Mathieu Dossevi (Standard) 250
5. Hans Vanaken (Club Brugge) 186
6. José Izquierdo (Club Brugge) 174
7. Nana Asare (AA Gent) 67
8. Fernando Canesin (KV Oostende) 61
Mbaye Leye (Zulte Waregem) 61
10. Abdoulay Diaby (Club Brugge) 52
11. Björn Engels (Club Brugge) 45
Jéremy Perbet (Charleroi) 45
13. Leon Bailey (RC Genk) 41
14. Frank Acheampong (Anderlecht) 36
15. Laurent Depoitre (AA Gent) 34

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.