Club verdient het op één na meeste met shirtsponsor

Club verdient het op één na meeste met shirtsponsor

30 mei 2016 01:45 - Club Brugge heeft sinds begin vorig seizoen een nieuwe hoofdsponsor. Daardoor moest Belfius plaats ruimen voor Daikin op de Blauw-Zwarte uitrusting. Het Nieuwsblad vergeleek de Brugse deal met die van de andere eersteklassers in de Jupiler Pro League.

Uit die cijfers blijkt dat Club het op één na meeste verdient met zijn shirtsponsor. Daikin is marktleider in airconditioning en specialist in koelen en verwarmen. Andere clubs uit de top 4 hebben een bank op hun borstkas prijken: BNP Paribas Fortis bij Anderlecht, VDK bij Gent en Record Bank bij Zulte Waregem. KVO zorgt met Willems veranda’s voor een enigszins vreemde eend in de bijt. Paars-Wit blijkt over de meest lucratieve sponsordeal te beschikken.

    • Anderlecht: 7 miljoen euro
    • Club Brugge: 3,5 miljoen euro
    • AA Gent: 3 miljoen euro
    • Zulte Waregem: 1,3 miljoen euro
    • Oostende: 1,2 miljoen euro

* De cijfers van KRC Genk (shirtsponsor Beobank) zijn niet opgenomen in bovenstaande ranking, aangezien ze niet helemaal duidelijk zijn en dus moeilijk becijferd kunnen worden.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, , , , ,

Comments are closed.