De Coninck waarschuwt Club Brugge (en de cijfers geven hem gelijk)

De Coninck waarschuwt Club Brugge (en de cijfers geven hem gelijk)

07 mei 2016 13:02 - Zondagavond wil Club Brugge de drie punten pakken in de Ghelamco Arena. Als dat lukt, kan Blauw-Zwart de week nadien immers in Jan Breydel kampioen spelen tegen Anderlecht. Al gaf Michel Preud’homme op zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd al aan dat hij – naargelang de wedstrijdomstandigheden – mogelijk ook met een punt tevreden is. 

Wim De Coninck is het niet eens met al degenen die denken dat Club zomaar even gemakkelijk zal gaan winnen in de Ghelamco Arena. “Iedereen zegt maar: ‘Als Brugge wint in Gent en dit en dat. Veel mensen gaan daar zelfs vanuit.’ Maar Gent heeft 27 thuiswedstrijden gespeeld in 2015-2016 en daarvan hebben ze er 18 gewonnen, 7 gelijkgespeeld en maar 2 verloren.”

“En in die statistieken zit alles: Supercup, beker en zelfs Champions League. Alleen zwarte beest Charleroi en Wolfsburg kwamen winnen in Gent. Ze haalden 75% van de punten in eigen huis en dat is een geweldig rapport. Om dan te zeggen: ‘We gaan snel even winnen in Gent…’, dat is niet evident! Club heeft dit seizoen 3 keer in Gent gespeeld en 3 keer verloren.”

De Coninck verwacht zondag een zéér intense Slag om Vlaanderen. “Gent speelde vorig weekend misschien wel zijn slechtste wedstrijd onder Hein, maar komende zondag zullen ze er zeker staan. Samen met hun supporters die héél graag tegen Club zouden winnen. Ze zullen ongetwijfeld een andere wedstrijdmentaliteit aan de dag leggen dan tegen Anderlecht. Daar mag je zeker van zijn”, besluit de analist in Stadion.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.