Diaby: “Laten we niet rond de pot draaien”

Diaby Laten we niet rond de pot draaien

11 mei 2016 03:00 - Zondagnamiddag hoopt Club Brugge eindelijk zijn felbegeerde landstitel te grijpen. Dan moet Blauw-Zwart wel voorbij RSC Anderlecht zien te geraken, hetgeen in de vorige drie confrontaties niet lukte. Maar de kaarten liggen nu enigszins anders. Abdoulay Diaby heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop.

“Op basis van onze thuisreputatie zijn wij de uitgesproken favoriet”, vertelt de Franse Malinees aan Het Belang van Limburg. “Anderlecht is de enige ploeg die ons kon kloppen in Jan Breydel, maar vergeleken met de thuisnederlaag in december is de context anders. Nu is het is dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De zege bij Gent heeft ons zelfvertrouwen nog meer opgekrikt. Heel het seizoen hoorden we hetzelfde deuntje: Club Brugge heeft het lastig op verplaatsing bij de andere topploegen. Niemand die dus rekening had gehouden met een zege in de Ghelamco Arena.”

De Brugse goalgetter ziet een titelviering tegen de aartsrivaal uit Brussel helemaal zitten. “Zien jullie een beter moment om de titel te pakken? Laten we niet rond de pot draaien: wij willen zondag kampioen spelen. Maar dat is iets anders dan te zeggen dat het kampioenschap al binnen is. We zouden niet de eerste ploeg zijn die op enkele speeldagen van het einde een titel door de vingers laat glippen. We hoeven niet meer te rekenen: zondag Anderlecht kloppen en dan zijn we op ons gemak.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

,

Comments are closed.