“Fantastisch hoe het Brugse publiek gedurende 11 jaar nooit afhaakte”

Fantastisch hoe het Brugse publiek gedurende 11 jaar nooit afhaakte

13 mei 2016 01:30 - Club Brugge en zijn supporters snakken al jaren naar een landstitel. Komende zondag kan die droom eindelijk werkelijkheid worden. Als Blauw-Zwart van Anderlecht wint, verwezenlijkt Michel Preud’homme iets dat een hele resem voorgangers in Jan Breydel niet kunnen zeggen. Zo was bijvoorbeeld Emilio Ferrera van april 2005 tot januari 2007 aan de slag bij Club, maar hij slaagde er toen niet in om de Brugse fans een titel te schenken.

De huidige coach van Oud-Heverlee Leuven vindt nochtans niet dat Preud’homme over betere spelers beschikt dan hij in zijn tijd. “Ik weet niet of er nu zo veel meer kwaliteit is. Wat ik wél zeker weet: de tegenstanders zijn zo veel zwakker. Standard en Anderlecht waren vroeger toch veel sterker? Ook daarom kon Gent vorig seizoen kampioen spelen. Ik zeg het écht niet zelf, ik heb het gelezen: ook dit jaar krijgen we een kleine kampioen. Maar dat maakt de verdienste niet kleiner”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Daarnaast heeft Ferrera niets dan lof voor het bestuur en de fans van Club Brugge. “Het management van de club is de laatste jaren ontzettend gegroeid en sportief is er stabiliteit gekomen. Maar het meest verdienste hebben eigenlijk de trouwe supporters: fantastisch hoe het thuispubliek gedurende die elf jaar nooit afhaakte, maar zelfs nog elk jaar aangroeide.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.