Klacht Club-fans kan dramatische gevolgen hebben voor Anderlecht en Gent

Klacht Club-fans kan dramatische gevolgen hebben voor Anderlecht en Gent

27 mei 2016 07:00 - Topadvocaat Walter Van Steenbrugge heeft namens een groep Club-fans een klacht neergelegd bij de Europese Commissie. De supporters claimen dat Anderlecht en Gent de slordige som van 255 miljoen euro aan onrechtmatige subsidies hebben gekregen, of beloofd zijn, ter financiering van hun stadions. Indien Van Steenbrugge en zijn cliënten hun gelijk halen, kan dat nefaste gevolgen hebben voor Paars-Wit en de Buffalo’s

Zo meldt Het Laatste Nieuws dat Gent en Anderlecht een serieuze financiële kater kunnen overhouden aan de claim. “Gent in de vorm van terugbetalingen of boetes, Anderlecht in de vorm van vertraging met de bouw van een nieuw stadion. Als Club Brugge er ondertussen in slaagt om zijn stadion in 2020 wel probleemloos af te ronden, neemt het een enorme voorsprong op zijn grootste concurrent”, klinkt het.

Voorts denkt diezelfde krant dat de relaties tussen de topclubs er niet op zullen beteren. “Het feit dat deze zaak is opgestart door fans van Club Brugge zet de verhoudingen tussen alle clubs de komende maanden en jaren onder druk.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.