Mannaert: “Dat moet het doel zijn van een topclub”

Mannaert Dat moet het doel zijn van een topclub

25 mei 2016 15:30 - De toekomst van Michel Preud’homme is momenteel hét gespreksonderwerp bij Club Brugge. Het Brugse bestuur hoopt alvast op een verlengd verblijf van de Luikenaar, maar beseft anderzijds ook dat er vroeg of laat sowieso een periode aanbreekt zonder Preud’homme. 

Vincent Mannaert vertelt vandaag in Sport/Voetbalmagazine dat hij MPH intussen wel kan inschatten. “Zo goed ken ik hem inmiddels ook wel, dat hij al wat is geswitcht qua emoties. In september, in de periode van de 5-0 tegen Napoli, zat hij diep (Preud’homme bood toen zelfs zijn ontslag aan, nvdr). Michel is rationeel, en in zijn beleving tegelijk zeer emotioneel. Je wordt daar ook wat filosofischer in. We hadden dat met Christoph Daum ook. Hij had een contract van twee jaar, maar zei op een bepaald moment: we houden het op één jaar.”

“We zijn ermee bezig, maar nog niet klaar”, gaat onze algemeen manager verder. “Het dossier is belangrijk genoeg om niet overhaast te werk te gaan. Er is voldoende kwaliteit om de continuïteit te verzekeren. Uiteraard is een hoofdcoach belangrijk, maar het doel moet zijn dat het succes van een topclub niet afhangt van personen. Dan heb je goed gewerkt, vind ik.”

“Het beste voorbeeld is Borussia Dortmund. Jürgen Klopp vertrok en werd opgevolgd door iemand van wie 90% van de Belgen de naam niet kende (Thomas Tuchel, nvdr), en het ging weer goed. Barça nam Luis Enrique, die het niet deed bij AS Roma, maar daar wel. Dat heeft met de cultuur te maken. Maar zo’n cultuur heeft wat tijd nodig, omdat je continuïteit moet hebben bij mensen die zich wat ondergeschikt maken aan het geheel”, besluit Mannaert.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.