Vandenbempt lacht met Anderlecht

Vandenbempt lacht met Anderlecht

17 mei 2016 06:00 - Peter Vandenbempt analyseerde naar goede gewoonte het afgelopen voetbalweekend. Daarin had hij het vanzelfsprekend vooral over de 4-0-pandoering van Club Brugge tegen Anderlecht. Voorts benadrukte hij het grote aandeel van Michel Preud’homme.

“Het was in alle opzichten een memorabele, onvergetelijke en historische dag voor Club Brugge. Het begon al met de spelersbus die door een mensenzee moest, wat ik in 20 jaar Belgisch voetbal nooit gezien heb”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Op het veld serveerde Club zeer straffe kost in een kampioenenwedstrijd die dikwijls een nerveuze match is door de stress en zenuwen, maar Club speelde helemaal zoals Michel Preud’homme dat voor ogen heeft.”

“Het hielp natuurlijk dat er geen tegenstander op het veld stond. Ik heb er in elk geval toch geen gezien”, sneert Vandenbempt een eerste keer naar Anderlecht. “Maar Club blonk toch collectief en individueel uit, met onder meer Vanaken, Diaby, Vormer, Engels, Simons… Ik zou ze allemaal kunnen opnoemen. Neen, Club heeft een reuzengroot uitroepteken achter zijn titel gezet. Het is met een enorme knal oververdiend kampioen geworden.”

Aandeel Preud’homme

“Het aandeel van Michel Preud’homme in dit succes is enorm groot. Daar moet iedereen het over eens zijn. Van alle goeie en slechte beslissingen die Verhaeghe en Mannaert de voorbije vijf jaar genomen hebben was het aantrekken van Preud’homme 2,5 jaar geleden de meest cruciale. Preud’homme heeft een ploeg gebouwd, de Brugse mentaliteit van werken en winnen teruggebracht, spelers beter en completer gemaakt en tactisch gedisciplineerder. Als je kijkt hoe bijvoorbeeld Refaelov en Izquierdo nu voetballen…”

Preud'homme en Verhaeghe springen elkaar in de armen

“Gisteren is er eindelijk geoogst en als je dat eerder al als trainer gedaan hebt bij Standard, Gent en Twente, dan kan het in de toekomst geen kwaad om als het eens slecht loopt bij een ploeg met Preud’homme op de bank hem dan toch nog een tijdje het voordeel van de twijfel te gunnen. Of MPH volgend seizoen bij Club blijft? De waarheid op dit moment is dat Preud’homme het zelf nog niet weet. Hij voelt zich heel goed in Brugge, gedragen door de supporters zoals hij dat zelfs niet op Standard in zijn eigen Luik meegemaakt heeft.”

Preud'homme en Van Handenhoven

“Al wil hij op zijn 57e wel een keer wat meer van het leven genieten”, gaat de analist verder. “Hij is moe van al het harde werk, maar zijn beslissing heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met een andere aanbieding waar hij liever op wil ingaan. En als iemand nu denkt: gaat Vandenbempt niets over Anderlecht zeggen? Ik zou zeggen: het enige dat we met Anderlecht kunnen doen, is 1 minuut stilte in acht nemen”, lacht hij.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.