Club Brugge komt met officieel statement na heisa rond financiële doping Ghelamco Arena

Club Brugge komt met officieel statement na heisa rond financiële doping Ghelamco Arena

08 juni 2016 19:47 - Er was de voorbije weken heel wat te doen rond de klacht van advocaat Walter Van Steenbrugge namens supportersgroep Bruges Stropkes. Daarin wordt beweerd dat AA Gent onrechtmatige overheidssteun voor zijn Ghelamco Arena gekregen zou hebben. Gent reageerde met een persconferentie, waarbij Ivan De Witte zich ergerde aan het feit dat Club-voorzitter Bart Verhaeghe zich niet wilde distantiëren van de klacht. Intussen lijkt de relatie tussen beide ploegen echter opnieuw hersteld.

“Op initiatief van Pro League voorzitter Roger Vanden Stock en in het belang van het Belgische voetbal zijn Bart Verhaeghe en Ivan De Witte, voorzitters van Club Brugge en AA Gent, samengekomen om de polemiek rond de klacht van de Club Brugge supporters bij de Europese Commissie te bespreken”, klinkt het op de officiële website.

“Beide clubs laten er geen twijfel over bestaan dat ze voorstanders zijn van een faire en eerlijke voetbalcompetitie. Dat betekent, onder meer, dat de stadions van alle professionele voetbalclubs op transparante en marktconforme wijze tot stand moeten komen met respect voor alle regels en procedures. Club Brugge en AA Gent zullen gezamenlijk aan de Pro League vragen om een stadionwerkgroep op te richten die concrete invulling geeft aan dit principe van marktconformiteit op het vlak van de sportinfrastructuur.”

Goede verstandhouding

“Club Brugge benadrukt nogmaals dat zij niet bij de klacht van haar supporters is betrokken en er evenmin het initiatief toe heeft genomen. Club Brugge heeft er alle vertrouwen in dat AA Gent het stadiondossier professioneel en deskundig heeft aangepakt. AA Gent heeft Club Brugge op het hart gedrukt dat zij inderdaad correct heeft gehandeld. Voortgaand op dit engagement van AA Gent distantieert Club Brugge zich van de rechtsgang die over de rol van AA Gent in dat stadiondossier op gang is getrokken.”

“Club Brugge en AA Gent benadrukken de goede verstandhouding tussen beide clubs en zullen, in het belang van hun supporters en in het belang van het Belgische voetbal, de enige echte sportieve strijd blijven voeren: die op de grasmat.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.