Degryse keert zich tegen filosofie Wilmots en pleit voor Meunier

Degryse keert zich tegen filosofie Wilmots en pleit voor Meunier

13 juni 2016 14:00 - De Rode Duivels nemen het vanavond om 21u in hun eerste groepswedstrijd op tegen Italië. Vooral over het defensieve compartiment van onze nationale elf heerst er onenigheid tussen bondscoach Marc Wilmots en heel wat analisten.

Wilmots wil straks zekerheid inbouwen tegen Italië, maar Marc Degryse is daar absoluut geen voorstander van. “Wilmots heeft aangekondigd dat hij niet naar het EK is gekomen voor champagnevoetbal. Wel, ik ben geen trainer, ik mag vinden dat je met al deze goede voetballers ter beschikking ook iets moet geven aan de supporters. En daarom hou ik niet zo van de afwachtende filosofie waarmee Wilmots Italië wil bekampen. Ik hoop dat hij in de loop van het toernooi bereid is om uit te gaan van eigen kwaliteiten. Neem toch lekker zélf initiatief.”

Daarnaast spreekt de analist zijn vertrouwen uit in de rechtsback van Club Brugge. “Ik ga voor Thomas Meunier als rechtsachter. Ik ga ervan uit dat hij fit is. Jason Denayer en Laurent Ciman geven mij geen zekerheid dat zij het defensief beter zullen doen dan Meunier. Hij is de enige échte rechtsachter in de selectie. Meunier heeft een groot loopvermogen en met hem kan ik de tegenstander op zijn eigen helft duwen”, besluit Degryse in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.