Dit is het EK-droomelftal van Christoph Daum

Dit is het EK-droomelftal van Christoph Daum

07 juni 2016 02:00 - Christoph Daum vertoefde van 2011 tot 2012 in Jan Breyel en loodste Club Brugge destijds naar een tweede plaats, meteen goed voor het beste competitieresultaat in 7 jaar. De ex-trainer van Blauw-Zwart blikt – in afwachting van een nieuwe trainersuitdaging – vooruit op het Europees Kampioenschap in Frankrijk en geeft daarbij zijn droomelftal.

HLN vroeg aan Daum om zijn ideale EK-elftal samen te stellen. Er was wel één belangrijke voorwaarde voor de 62-jarige Duitse voetbalcoach. Hij mocht enkel kiezen tussen Duitse en Belgische spelers.

In doel krijgt Manuel Neuer de voorkeur op Thibaut Courtois. Als centrale duo kiest hij voor Jérôme Boateng en Mats Hummels. De flanken worden met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen dan weer door twee Belgen bezet. Op het middenveld kiest Daum voor het trio Axel Witsel, Toni Kroos en Kevin De Bruyne.

In het aanvallende compartiment ziet Daum liever Romelu Lukaku dan Mario Gomez aan het werk. Op rechts is Thomas Müller een cruciale pion voor hem. Tot slot twijfelt de Brugse ex-trainer tussen Eden Hazard en Marco Reus, maar in de huidige vorm ging hij dan toch voor de spits van Dortmund. Al is dat door diens blessure intussen geen optie meer…

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.