Ex-Gent-speler bekent: “Spelers Club Brugge waren mijn eerste idolen”

Ex-Gent-speler bekent Spelers Club Brugge waren mijn eerste idolen

09 juni 2016 01:55 - Nicolas Lombaerts vertoeft momenteel met de Rode Duivels in Bordeaux. Hij verscheen woensdag samen met Thomas Meunier en Yannick Ferreira Carrasco blessurevrij op het trainingsveld. Als er niemand meer afhaakt tegen vrijdag, zal Lombaerts echter naast de definitieve EK-selectie van bondscoach Marc Wilmots vallen.

Lombaerts speelde van 2004 tot 2007 bij AA Gent, maar was vroeger naar eigen zeggen fan van enkele spelers van Blauw-Zwart. “Ik heb bijna mijn hele jeugd bij Club Brugge gespeeld, dus de spelers van Club waren mijn eerste idolen. Ik heb zelfs nog bij Frank Farina op schoot gezeten, de Australische ex-topschutter van Club.”

“Eén van de momenten die ik nooit meer zal vergeten, was de 10-0-zege in de derby tegen Cercle (seizoen 1990-91, nvdr), ik was erbij”, gaat de verdediger van Zenit verder. “Blauw-Zwart speelde die dag de pannen van het dak, met drie goals van Farina en twee van de Caje. Voor de wat jongere lezers: dat is dus Jan Ceulemans, hét monument van Club Brugge”, besluit Lombaerts al lachend in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.