Marc Degryse heeft goede raad voor Thomas Meunier

Marc Degryse heeft goede raad voor Thomas Meunier

09 juni 2016 01:56 - Thomas Meunier verscheen woensdag samen met Yannick Ferreira Carrasco en Nicolas Lombaerts blessurevrij op het trainingsveld in Bordeaux. Laatstgenoemde zal enkel echter tot de selectie behoren als er nog iemand geblesseerd moet afhaken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Meunier de Rode Duivels straks dus een Blauw-Zwarte tint geven. Marc Degryse laat zijn licht schijnen op de potentiële rechtsachter van Marc Wilmots.

“Voor Meunier geldt hetzelfde als voor Jordan Lukaku. Hij moet nog een stap vooruit zetten om in aanmerking te komen voor een basisplaats. En ook hij moet beseffen dat zijn belangrijkste taak als rechtsback verdedigen is. Het gebeurt nog te vaak dat hij geen oog heeft voor zijn medespelers naast hem en hij zo de buitenspelval opheft”, analyseert Degryse in de EK-gids van HLN.

“Op het EK kan je je het gewoon niet permitteren om zulke fouten te maken”, gaat de analist verder. “Als ik Meunier een raad mag geven: kijk hoe Alderweireld speelt. Daarom moet hij dit toernooi zien als een springplank, een kans om een betere voetballer te worden.”

“Maar door zijn grote offensieve kwaliteiten zullen er wel wedstrijden zijn waarin hij de Duivels iets zou kunnen bijbrengen. Ik denk aan matchen zoals die tegen Ierland of Zweden. Dat zijn wedstrijden waarin er in principe in de eerste plaats aan aanvallen gedacht zal worden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.