‘Club Brugge dicht bij overeenkomst met Ajax-speler’

'Club Brugge dicht bij overeenkomst met Ajax-speler'

11 juli 2016 01:31 - Club Brugge hield zich tot dusver gedeisd op de transfermarkt. Al heeft Blauw-Zwart met de komst van Tomas Pina zijn topprioriteit – een verdedigende middenvelder – wel al beet. Na het vertrek van Thomas Meunier naar PSG is een nieuwe rechtsachter eveneens een must. En mogelijk laat die niet lang meer op zich wachten…

Volgens De Telegraaf en Het Laatste Nieuws zit Club vandaag samen met Ricardo van Rhijn, een 25-jarige rechtsback die momenteel onder contract ligt bij Ajax. De gewezen international (8 caps) zit op een dood spoor bij de Nederlandse vicekampioen en mag andere oorden opzoeken voor een relatief zachte prijs.

Van Rhijn kwam afgelopen seizoen 12 keer in actie voor Ajax en zat 25 keer op de bank. De verdediger staat te boek als een talent en heeft een gelijkaardig profiel als Meunier. Zo beschikt hij over een groot loopvermogen, heeft hij een goede voorzet in de benen en wordt hij bestempeld als een vrijetrappenspecialist.

Zijn hoge jaarsalaris zou het enige obstakel in de onderhandelingen kunnen vormen. Zo streek Van Rhijn bij Ajax zo’n 900.000 euro bruto per jaar op, hetgeen bij Club enkel voor absolute sterkhouders weggelegd is. Eerder werd Club voor de rechtsachterpositie ook al gelinkt aan Valencia-speler Antonio Barragan en Antalyaspor-speler Samuel Inkoom. De transferpiste Van Rhijn lijkt echter het meest concreet.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.