Club Brugge heeft de op één na duurste kern in de Jupiler Pro League

Club Brugge heeft de op één na duurste kern in de Jupiler Pro League

25 juli 2016 01:00 - De Jupiler Pro League is de laatste jaren uitgegroeid tot een competitie die ook in het buitenland meer en meer aandacht krijgt. Daar zorgde onder meer de Brugse Europa League-kwartfinale van twee seizoenen geleden voor. En ook de Champions League-prestaties van AA Gent werden vorig seizoen opgemerkt.

Heel wat Belgische clubs slagen er dan ook in om hun talentvolle spelers voor veel geld naar het buitenland te laten vertrekken. Maar wie beschikt nu – althans wat de financiën betreft – over de meest waardevolle spelerskern?

Anderlecht prijkt daarbij op één met een waarde van 93 miljoen euro. Club Brugge is een verdienstelijke tweede met 68,85 miljoen euro. AA Gent vervolledigt het podium met 59,6 miljoen euro.

De rode lantaarn in het lijstje is voor JPL-promovendus KAS Eupen, dat over een totale waarde van slechts 7,38 miljoen euro beschikt. Aangezien er ongetwijfeld nog in- en uitgaande transfers volgen bij Belgische eersteklassers, kan deze lijst bij het sluiten van de zomermercato lichtjes gewijzigd zijn.

Duurste spelerskern JPL (in miljoen euro)

RSC Anderlecht: 93
Club Brugge: 68.85
AA Gent: 59.6
KRC Genk: 46.55
Standard: 45.85
KV Oostende: 28.15
Zulte Waregem: 23.65
Lokeren: 16.85
STVV: 16.65
KV Kortrijk: 15.95
KV Mechelen: 15.80
Charleroi: 15.75
Waasland-Beveren: 13.95
Moeskroen: 11.90
Westerlo: 9.83
Eupen: 7.38

Bron cijfers: Transfermarkt.de

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.