Deze 5 redenen verklaren het falen van Leandro Pereira

Deze 5 redenen verklaren het falen van Leandro Pereira

09 juli 2016 11:29 - Leandro Pereira streek in de zomer van 2015 in Jan Breydel neer, maar kan allesbehalve op een geslaagd seizoen terugblikken. De 25-jarige Braziliaan vond in 660 minuten voor Club Brugge immers geen enkele keer de weg naar doel. Met een uitleenbeurt aan ex-ploeg Palmeiras hoopt Blauw-Zwart dat de aanvaller zijn torinstinct terugvindt.

Het Braziliaanse Esporte UOL nam de situatie van Pereira onder de loep en ging na waarom hij tot dusver de mist inging bij Club. Het medium schuift daarbij 5 oorzaken naar voren. Eerst en vooral arriveerde de aanvaller met een fysieke achterstand in Brugge. Daarnaast miste hij de hele voorbereiding.

Tot overmaat van ramp geraakte hij geblesseerd en kampte hij geregeld met enkele kwaaltjes. Als vierde reden wordt de moeilijke communicatie aangehaald. Pereira is geen enkele vreemde taal machtig en de vertaling van de instructies door andere Braziliaanse spelers zou niet altijd even helder geweest zijn.

Tot slot voelde Pereira zich ook naast het veld nooit helemaal in zijn sas. Waar er in São Paulo op elk moment van de dag en nacht iets te beleven viel, was er in Brugge enkel in de weekends iets te doen. En dan lag de focus vanzelfsprekend op de match. De Belgische routine zorgde bij de spits al snel voor verveling en lag mede aan de basis voor zijn terugkeer naar Brazilië.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.