Nieuwe domper op komst in stadiondossier? “Illegale subsidies”

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

02 juli 2016 10:40 - Club Brugge probeert al jarenlang een nieuw stadion te bouwen en de voorbije maanden leken in het dossier eindelijk enkele stappen vooruit gezet te worden. Maar mogelijk loopt de nieuwe tempel langs de Blankenbergse Steenweg toch weer vertraging op, want twee investeerders doen moeilijk.

Novus en Bremhove zijn twee bedrijven die een claim hebben op de gronden die onteigend zullen worden om de bouw van het stadion mogelijk te maken. Zij dreigen nu met een proces. “Er is grondwettelijk vastgelegd dat onteigening alleen mogelijk is als ultiem middel in het algemeen belang. Je kunt een voetbalstadion daarom moeilijk als algemeen belang omschrijven, zelfs als er om de twee weken 40.000 supporters naar het stadion komen”, legt hun advocaat Stijn Verbist uit in De Tijd.

“Club krijgt zo met overheidshulp gratis ruim 40 hectare grond in handen. Het is naast geld ook een princiepskwestie. Dat komt neer op illegale subsidies aan de club”, klinkt het verder.

Burgemeester Renaat Landuyt betreurt de zaak. “Het is in dit hele dossier op eieren lopen. Het is cruciaal dat alle nog komende procedurele stappen die door de Vlaamse regering nog genomen moeten worden, zo correct mogelijk verlopen. Daarom is het zo onrustwekkend dat een aantal partijen met puur speculatieve bedoelingen nu reeds aankondigen dat ze zullen procederen. Ik hoop en ga er vanuit dat de Vlaamse regering in deze correct zal handelen.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.