Preud’homme over Brugse transferplannen: “Een bewuste keuze”

Preud'homme over Brugse transferplannen Een bewuste keuze

17 juli 2016 16:30 - Vandaag vindt de jaarlijkse fandag van Club Brugge plaats. Michel Preud’homme sprak er over zijn nieuwe trainersrol en de transferplannen van Blauw-Zwart.

Tot dusver versterkte Club zich enkel met Villarreal-middenvelder Tomas Pina. “Het is een bewuste keuze om niet veel aan de spelerskern te veranderen”, vertelt MPH aan Sporza. “We hebben de tijd niet om een volledig nieuwe ploeg te bouwen. De Champions League komt er al snel aan en dus moet er niet te veel veranderen. We willen zoveel mogelijk spelers behouden.”

“Thomas Meunier houden was onmogelijk, want dat sleepte al eventjes aan. We gaan nog op zoek naar een nieuwe rechtsachter en het kan ook zijn dat we aanvallend nog een versterking binnenhalen. De basis is heel groot, dus veel moet er niet meer gebeuren”, gaat de Luikenaar verder.

Tot slot gaf Preud’homme toelichting bij zijn trainersrol naar Engels model, waarbij assistent-coach Philippe Clement meer verantwoordelijkheid krijgt. “Het verschil valt wel mee. Om een voorbeeld te geven: in plaats van gisterenavond af te zakken naar Brugge voor een uitlooptraining na een oefenwedstrijd, kon ik Standard gaan bekijken tegen Chievo. Dat is een andere manier van werken. Ik blijf bezig, maar heb nu meer tijd om me te focussen op de belangrijkste zaken. Zo gaan we werken en tot nu toe gaat het heel goed.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.