VRT niet te spreken over Blauw-Zwarte Ruben Van Gucht

VRT niet te spreken over Blauw-Zwarte Ruben Van Gucht

13 juli 2016 20:30 - De VRT heeft Ruben Van Gucht op zijn vingers getikt. De sportjournalist van Sporza presenteerde dinsdagavond de spelers- en shirtvoorstelling van Club Brugge en daar kan de openbare omroep niet mee lachen.

Ruben Van Gucht heeft volgens de VRT de deontologische regels overtreden. Zijn opdracht bij Blauw-Zwart zou immers zijn onpartijdigheid in vraag kunnen stellen. Vijf jaar geleden had de VRT nochtans aan al hun journalisten verboden om ploegvoorstellingen voor hun rekening te nemen.

Bovendien moet een VRT-journalist voor een externe opdracht een schriftelijke toestemming aanvragen bij de gedelegeerd bestuurder, maar daar was in dit geval geen sprake van. “Er is vooraf alleen mondeling contact geweest”, vertelt woordvoerder Hans Van Goethem aan De Morgen. “We hebben dit uitvoerig besproken met hem en het zal niet meer gebeuren”, klinkt het.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, , ,

Comments are closed.