Anderlecht en Musonda zorgden voor nieuwe rechtsachter Club Brugge

Anderlecht en Musonda zorgden voor nieuwe rechtsachter Club Brugge

10 augustus 2016 14:00 - Dion Cools krijgt momenteel volop zijn kans bij Club Brugge. Na het vertrek van Thomas Meunier naar PSG moet de 20-jarige verdediger de concurrentie aangaan met Ajax-aanwinst Ricardo van Rhijn. Opvallend daarbij: de Maleisische Belg werd destijds ‘per toeval’ op de rechtsachter geposteerd.

In 2010 verkaste Cools van de jeugd van Oud-Heverlee Leuven naar die van Anderlecht. “Eerst zei de club dat ze me ging uitspelen als aanvallende middenvelder. Maar daar speelde op dat moment Charly Musonda Jr en hij was één van de rijzende sterren in het Belgische voetbal. Dus werd het moeilijk om ons samen in één ploeg op te stellen”, vertelt Cools aan FourFourTwo.

De aanwezigheid van de Anderlecht-middenvelder zorgde voor een opvallende carrièrewending bij Cools. “Onze trainer probeerde me eerst als centrale verdediger, alvorens me als rechtsback uit te spelen. Achteraf bekeken was dat misschien een zege voor mijn carrière, want het liet me toe om meer te kunnen spelen. En ik ontdekte mijn roeping als rechtsback.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.