Daarom nam Club Brugge de juiste beslissing bij blessurebehandeling Refaelov

Daarom nam Club Brugge de juiste beslissing bij blessurebehandeling Refaelov

22 augustus 2016 15:30 - Lior Refaelov sukkelt al van vorig seizoen met een vervelende liesblessure. Club Brugge en de speler zelf hoopten dat de kwetsuur zonder operatie zou genezen, maar dat lukte jammer genoeg niet. Zaterdagavond raakte immers bekend dat Refaelov alsnog onder het mes moet en zo’n 8 tot 10 weken out is.

Op de officiële site klonk de uitleg van dokter Dalewyn als volgt: “We hebben ervaring met deze blessure. Andere spelers uit de kern konden via een individueel programma volledig herstellen zonder operatie.”

“Lior volgde ditzelfde programma, helaas niet met hetzelfde effect. Het was een optie om hem te laten doorspelen, maar we opteren voor een operatie om hem volledig pijnvrij op zijn beste niveau te krijgen en te houden voor de rest van het seizoen”, aldus Dalewyn.

Een juiste keuze, zo oordeelt sportdokter Chris Goossens in Het Nieuwsblad. “De keuze van Club Brugge valt zeer te verdedigen. In negen van de tien gevallen heelt een dergelijke blessure zonder operatie.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.