Degryse weet waarom de motivatie bij Club Brugge minder was tegen Kortrijk

Degryse weet waarom de motivatie bij Club Brugge minder was tegen Kortrijk

22 augustus 2016 11:00 - Club Brugge ging afgelopen zaterdag met 2-1 onderuit tegen KV Kortrijk en leed zo al zijn tweede nederlaag van het seizoen. Michel Preud’homme schoot achteraf met scherp richting zijn manschappen en ergerde zich vooral aan de ‘klotementaliteit’ van zijn spelers. Marc Degryse analyseert.

Volgens Degryse is het niet zo verwonderlijk dat Blauw-Zwart zwak voor de dag kwam in het Guldensporenstadion. “Preud’homme heeft uiteraard gelijk dat hij zijn spelers aanpakt – op die manier voorkomt hij dat het volgende week tegen Standard nog eens gebeurt – maar anderzijds is het menselijk dat de focus of motivatie na een kampioenenjaar minder is. De spelers kijken zo hard uit naar de Champions League…”

“Een groter probleem dan de mentaliteit vind ik de blessures bij Club”, gaat de analist verder. “Izquierdo was al out, nu volgt ook een operatie voor Refaelov. Op korte en middellange termijn kan Club hun afwezigheid niet opvangen.”

“Ik zie geen enkele speler binnen de selectie die gelijkaardige kwaliteiten heeft. Aankoop Anthony Limbombe is bijvoorbeeld nog niet klaar om die twee te vervangen. Dat verlies zal Club de komende weken absoluut voelen, maar tegelijk moet het nieuw puntenverlies vermijden”, besluit Degryse in HLN. Intussen worden er 3 spelers genoemd als mogelijke opvolger van Refaelov.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.