“Het overlijden van Sterchele bracht iedereen die Blauw-Zwart is, zoveel dichter bij elkaar”

Het overlijden van Sterchele bracht iedereen die Blauw-Zwart is, zoveel dichter bij elkaar

25 augustus 2016 11:00 - De dood van François Sterchele is een moment dat bij elke Club-supporter in het geheugen gegrift staat. Niemand die onze Swa ooit zal vergeten. Zo applaudisseert het Blauw-Zwarte legioen in de 23ste minuut nog altijd voor de gewezen spits. En ook ex-voorzitter Michel D’Hooghe is tot op de dag van vandaag bewogen door het overlijden van de aimabele figuur die Sterchele was.

“Toen op 8 mei 2008 François Sterchele om het leven kwam, schreef mijn zoon: ‘Op déze dag is de ‘familie’ Club Brugge een ‘stam’ geworden…’ Raker en schoner kun je het niet typeren”, vertelt D’Hooghe aan Het Laatste Nieuws. “Sterchele is de James Dean uit de geschiedenis van Club Brugge.”

“Hij heeft ámper enkele maanden voor ons gespeeld, maar net de onvoorstelbare charme van die jongen, zijn boeiende persoonlijkheid – een beetje Tijl Uilenspiegel en toch zó ontwapenend – hebben na zijn dood iedereen die Blauw-Zwart is, zoveel dichter bij elkaar gebracht. Zozeer dat Club Brugge inderdaad een stam is geworden. Ik maak daar deel van uit. Prachtig”, besluit D’Hooghe.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.