“Jelle Vossen zit aan zijn limiet in België”

Jelle Vossen zit aan zijn maximum in België

23 augustus 2016 01:59 - Er vloeide de voorbije weken heel wat inkt over Jelle Vossen. Over zijn statistieken in de Jupiler Pro League valt niet te twisten, wél over zijn rol bij Club Brugge. Eddy Snelders is van mening dat de kersverse vader niet altijd even goed tot zijn recht komt in het systeem van Michel Preud’homme.

“We hebben altijd gezegd dat Jelle geen diepe spits is. Hij kan het best fungeren als tweede aanvaller”, opent Snelders. “Ik heb hem zelfs een paar keer verbannen zien worden naar de rechterkant. Dat is niet zijn spel, hij moet kunnen infiltreren. En dan kan hij levensgevaarlijk zijn in de zestien.”

“Maar dat is natuurlijk moeilijk in het spelconcept van Club”, gaat de analist verder. “Een aanvaller als Diaby heeft andere kwaliteiten. Voor Jelle zelf is het een moeilijke situatie. Ik zou snappen dat hij zeker niet ‘happy’ is, maar ik begrijp eveneens dat Preud’homme zich aan zijn systeem houdt. Jelle doet zijn best, maar tegen de sterkere ploegen is het moeilijk.”

En Snelders gaat zelfs nog een stap verder. “Of Vossen in de toekomst nog een stap hogerop kan zetten? Ik begin te denken dat hij aan zijn maximum zit. Hij heeft het absolute torinstinct, maar fysiek heeft hij een probleem”, besluit de analist tegenover Voetbalkrant.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.