OFFICIEEL: UEFA heeft vreselijk nieuws voor Belgische ploegen in Europa

OFFICIEEL UEFA heeft vreselijk nieuws voor Belgische ploegen in Europa

26 augustus 2016 12:59 - Club Brugge speelt straks voor het eerst sinds 2005 opnieuw in de Champions League, maar in de toekomst zal het heel wat moeilijker worden voor Belgische ploegen om deel te nemen aan het hervormde kampioenenbal.

De Europese voetbalbond heeft vrijdag beslist dat de top 4 van de UEFA-coëfficiëntenlijst vanaf 2018 recht heeft op vier vaste deelnemers in de Champions League. Dat houdt in dat Spanje, Duitsland, Engeland en Italië elk vier teams naar het toernooi mogen sturen. Door die hervorming zijn 16 van de 32 plaatsen onmiddellijk ingevuld.

Voor de Jupiler Pro League is dat een serieuze mokerslag, aangezien België als 9de in de UEFA-ranking het kind van de rekening kan worden en mogelijk een plaats zal moeten afstaan. In dat geval is de Belgische landskampioen niet langer rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

De nieuwe maatregel zal vanaf seizoen 2018-2019 in werking treden. De UEFA wil met deze wijzigingen de grote clubs paaien, die dreigden om een eigen “supercompetitie” op te starten.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.