“Ook bij Club Brugge was hij een leider”

Ook bij Club Brugge was hij een leider

10 augustus 2016 02:00 - We zijn amper twee speeldagen ver en er zijn nog maar drie ploegen met het maximum van de punten: Anderlecht, Charleroi en Zulte Waregem. De Carolo’s en Essevee slikten bovendien nog geen enkel tegendoelpunt. Voor Francky Dury en zijn manschappen een statistiek die in schril contrast staat met vorig seizoen…

Het is nog te vroeg voor conclusies, maar feit is dat Dury in het tussenseizoen serieus gesleuteld heeft aan zijn defensie. Met Timothy Derijck, Marvin Baudry, Brian Hamalainen en Davy De fauw hoopt Zulte Waregem om straks ook op defensief vlak zijn mannetje te staan.

De fauw, die speelgelegenheid in het Regenboogstadion vooropstelde aan een Brugse Champions League-campagne vanaf de zijlijn, is volgens Karel D’Haene een cruciale pion in de verdediging van Essevee.

“Davy is iemand die voorop gaat in de strijd en waakt over de organisatie. Een leider die goud waard is voor een ploeg. Ook bij Club Brugge was Davy een leider, alleen kon hij het daar minder op het veld tonen”, besluit D’Haene tegenover Het Nieuwsblad.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.