Simons verklapt wie zijn twee vice-captains zijn: “Zonder hen kan ik mijn job niet uitoefenen”

Simons schuift twee spelers naar voren als vice-kapitein Zonder hen kan ik mijn job niet uitoefenen

03 augustus 2016 00:30 - Sinds de terugkeer van Timmy Simons naar Jan Breydel heeft Club Brugge zijn Sweat and Glory van weleer teruggevonden. De intussen 39-jarige middenvelder mocht de voorbije drie jaar de beker, de titel en de Supercup vieren. De kapitein van Blauw-Zwart was hoe dan ook een uiterst belangrijke schakel in het bereiken van die successen.

Bij een aanvoerdersband wordt al snel aan de voordelen gedacht, maar er komt heel wat bij kijken. “Een kapitein heeft een veel grotere verantwoordelijkheid dan alleen poseren met een beker. Er is een keerzijde aan de medaille”, vertelt Simons aan Sport/Voetbalmagazine. “Je bent het verlengstuk van de coach, het klankbord van de spelers en de leider op het veld. Dat is niet te onderschatten. Maar ik doe het met plezier. Ik houd er echt van die band aan te trekken.”

“Mijn belangrijkste taak als kapitein? De groep samenhouden. En dat is tegelijk ook de moeilijkste taak. Een team bestaat soms uit dertig spelers. Een heel jaar lang moet een groep met allemaal verschillende karakters en persoonlijkheden goed aan elkaar hangen en goed functioneren. Dat is geen evidentie. Er spelen altijd maar elf jongens, de anderen zijn ontgoocheld. Het is natuurlijk niet louter de verantwoordelijkheid van de kapitein.” Zo krijgt het Brugse ouderdomsdeken hulp van twee vice-captains.

“Op dit ogenblik zijn dat vooral Ruud Vormer en Claudemir”, verklapt Simons. “Met hen sta ik nauw in contact. Zij staan dicht bij de verschillende groepen in de ploeg en houden de boel goed samen. Zonder hen kan ik mijn job niet naar behoren uitoefenen. Vormer en Claudemir zijn echt wel belangrijk. Zij zitten bijvoorbeeld ook in de spelersraad die onderhandelt met het bestuur over premies.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.