Smolders blikt met hilarische anekdote terug op carrière: “Hij had zelfs de beentjes van zijn kip opgegeten”

Smolders blikt met hilarische anekdote terug op carrière Hij had zelfs de beentjes van zijn kip opgegeten

11 augustus 2016 15:00 - Tim Smolders speelde van 1999 tot 2004 voor Club Brugge en vond in 66 wedstrijden 8 keer de weg naar doel voor Blauw-Zwart. Daarna trok de middenvelder naar achtereenvolgens RBC Roosendaal, Charleroi, Gent en Cercle Brugge. In een leuk gesprek blikt de gewezen voetballer terug op enkele opvallende momenten uit zijn carrière.

“Ik heb overal graag gespeeld, maar bij RBC Roosendaal was het niet altijd even gemakkelijk”, opent Smolders tegenover Voetbalkrant. “We speelden permanent tegen de degradatie en er schortte iets aan de mentaliteit bij de groep. De spelers wezen naar elkaar in plaats van voor de spiegel te gaan staan.”

“Mijn grootste sportieve successen heb ik bij Club Brugge gekend”, gaat Smolders verder. “We pakten de titel, twee bekers en ik heb ooit zelfs in Camp Nou mogen spelen, ongetwijfeld het mooiste moment uit mijn carrière. Maar ik was nog jong en kwam lang niet altijd in actie. Ik denk dat mijn persoonlijke hoogtepunt eerder lag in mijn periode bij Charleroi en Gent vanaf mijn 27ste ongeveer.”

Eindigen doet Smolders met een grappige herinnering. “Toen ik bij Charleroi speelde, kregen we vaak hetzelfde eten voorgeschoteld. Pasta en kip. Op een dag ging ik naast Badou Keré aan tafel zitten. Toen ik klaar was, lag mijn bord vol beentjes van de kip. Ik keek naast me en zag niets liggen bij Badou, waarop hij de volgende legendarische woorden uitsprak: ‘Moi, je suis Africain, je mange tout.'”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.