Boskamp vreest dit seizoen het ergste voor Club Brugge: “Niet lekker”

Boskamp vreest dit seizoen het ergste voor Club Brugge: "Niet lekker"

17 september 2016 00:09 - Johan Boskamp verkondigde vorig jaar een heel seizoen lang dat Club Brugge kampioen zou worden. De Nederlander haalde op 15 mei 2016 zijn gelijk, maar ziet voetbalseizoen 2016-2017 heel wat minder rooskleurig tegemoet voor Blauw-Zwart. De analist trekt zelfs parallellen met Chelsea, dat vorig jaar – eveneens na een kampioenenseizoen – vrede moest nemen met een dramatische tiende plaats.

“Na de euforie van de titel loopt het niet bij Club Brugge”, opent Boskamp zijn betoog. “Ik wil niet gaan pleiten voor het ontslag van Preud’homme, maar je moet je afvragen of zijn spelers hem niet moe zijn. Aan het einde van vorig seizoen was er de twijfel of hij bleef of niet. Het leek alsof hij liever bondscoach was geworden. Niet lekker.”

“Preud’homme is een heel energieke coach die veel vraagt van zijn spelers. Zij staan constant onder druk. Ik vraag me af of Michel die groep nu nog kan raken. Of het zijn schuld is, is iets anders, want je weet wat voor type het is als je hem binnenhaalt… José Mourinho (momenteel trainer bij Manchester United, nvdr) is er net zo een. Bij ­Chelsea waren de spelers vorig jaar ook op hem uitgekeken.”

José Mourinho werd afgelopen seizoen tiende met Chelsea

“Het zijn tendensen die je trouwens vaker ziet in het voetbal. Na twee à drie jaartjes een harde coach komt er een losser type. Andersom net hetzelfde. Een kwestie van de routine te doorbreken. Dat kun je ook doen door nieuwe spelers te halen. Telkens als het bij Manchester United niet liep, kocht Alex Ferguson twee of drie nieuwe spelers.”

De met 0-3 verloren Champions League-wedstrijd tegen Leicester City zorgde alleszins niet voor de gehoopte déclic bij de manschappen van MPH. “Het evenwicht was zoek. Timmy stond er als een soort extra verzekering en kon hier en daar nog een gaatje dichten. Maar hij kan dat alleen nog belopen als de linies dicht bij elkaar spelen en niet als de ruimtes te groot worden, zoals tegen Leicester.”

“Ik vraag me af wat er aan de hand is met Ludovic Butelle. Als je hem vergelijkt met de keeper van vorig seizoen… Dat scheelt een slok op de borrel. Qua uitstraling is het ook al een pak minder. Dan zit je met een geblesseerde Izquierdo. Toen hij fit was, zat hij met zijn gedachten in Duitsland”, besluit Boskamp in Gazet van Antwerpen.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.