“Club heeft tijdens zomermercato een vergissing begaan: hij mag voetballen als een natte krant”

"MPH en de bestuurstop hebben deze zomer een vergissing begaan"

16 september 2016 00:20 - Club Brugge is met 7 op 18 dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen en kon ook in de Champions League niet voor beterschap zorgen. Woensdagavond ging Blauw-Zwart immers met 0-3 onderuit tegen Leicester City. Een tekort aan zomertransfers wordt steeds meer naar voren geschoven als mogelijke oorzaak… 

Club was tijdens de voorbije zomermercato vastberaden om zijn sterkhouders aan boord te houden en slaagde daar ook in. Enkel Thomas Meunier trok immers naar PSG. De kampioenenploeg van vorig seizoen – aangevuld met Pina, Van Rhijn en Limbombe – zou ook in 2016-2017 hoge ogen moeten gooien volgens het Brugse bestuur en MPH. Een verkeerde denkwijze, zo oordeelt chef voetbal Stephan Keygnaert in HLN.

“MPH en de bestuurstop hebben de vergissing begaan om de kampioenenploeg deze zomer niet genoeg te prikkelen middels de komst van voldoende nieuwe gezichten. Zélfs Lionel Messi heeft bij Barcelona met de komst van Neymar en Luís Suárez een nieuwe dynamiek gevonden in zijn spel. Wie of wat is de ‘trigger’ in het voetbalbestaan van Hans Vanaken? Hans is een stilleven.”

abdoulay-diaby-club-brugge-leicester-city

“Intussen mag Diaby voetballen als een natte krant, ’t is niet Jelle Vossen die hem uit de ploeg zal houden. Butelle heeft éigenlijk geen enkel argument meer om titularis te zijn, maar invallersdoelman Bruzzese is niet beter – zou het Club Brugge inmiddels opgevallen zijn dat Mathew Ryan alweer op de bank is verzeild in Valencia?”

“Toen Preud’homme na de desastreuze wedstrijd in Kortrijk aangaf: ‘Dit vergeet ik niet, als ik straks mijn ploeg maak in de Champions League’, haalden de spelers eens achteloos hun schouders op. Wie zou hun coach dan wel opstellen? Philippe Clement en materiaalman ‘Plovietje’ achterin? ‘Stakke’ Van den Buijs als defensieve middenvelder? Keeperstrainer Jan Van Steenberghe in doel? Er is té weinig gezonde concurrentie in deze kern – elke bedrijfspsycholoog zal dat als nefast bestempelen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.