Club mist mogelijk 2 basispionnen tegen AA Gent

"MPH en de bestuurstop hebben deze zomer een vergissing begaan"

30 september 2016 14:00 - Na de 4-0 pandoering in Kopenhagen wil Club Brugge tegen AA Gent zijn beste niveau terugvinden. Mogelijk moet Michel Preud’homme hier en daar wel puzzelen aan zijn basiself, want niet alleen de Buffalo’s kampen met heel wat geblesseerden.

Hans Vanaken bezeerde zich dinsdagavond tijdens de opwarming in het Telia Parken stadion, maar kon de eerste 45 minuten desondanks volmaken. Tijdens de rust bleef hij echter in de kleedkamer, het gevolg van een lichte kneuzing aan de bil. Geen ernstige blessure, maar het is nog niet zeker of de middenvelder straks kan meespelen in de Slag om Vlaanderen.

“Vanaken trainde nog niet mee, we weten straks meer als de uitslag van zijn scan bekend is”, aldus MPH op de persconferentie. En ook Laurens De Bock is hoogst onzeker voor de topper tegen AA Gent. “Hij heeft last van een overbelasting”, legt de Brugse coach uit.

Geen excuses

MPH beseft echter dat Club zondag een uitgelezen kans heeft om orde op zaken te stellen. “De matchen tegen Gent waren vorig jaar belangrijk, een kentering vaak. Maar elke wedstrijd heeft zijn waarheid. We zijn momenteel niet in vorm, maar dat betekent niet dat onze kern opeens geen kwaliteiten meer heeft. We mogen echter geen excuses zoeken, we moeten proberen beter te presteren.”

Ook Hein Vanhaezebrouck heeft heel wat blessurezorgen. Brecht Dejaegere, Renato Neto, Thomas Foket, Thomas Matton, Rabiu Ibrahim, Moses Simon en Jérémy Taravel zijn er zondag mogelijk niet bij.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.