Club stond destijds dicht bij huidige Manchester City-speler: “Aangedrongen om hem te nemen”

Club Brugge stond destijds dicht bij huidige Manchester City-speler Aangedrongen om hem te nemen

04 september 2016 00:15 - De zomermercato is ten einde en we kunnen concluderen dat Club Brugge erin geslaagd is om zijn sterkhouders in Jan Breydel te houden. Enkel Thomas Meunier zocht andere oorden op en trok naar PSG. Met Ricardo van Rhijn, Anthony Limbombe en Tomás Pina haalde Blauw-Zwart bovendien extra kwaliteit in huis. Vooral van laatstgenoemde wordt veel verwacht. De Spanjaard speelde met Villarreal onder meer de halve finale van de Europa League tegen Liverpool. 

Destijds had een nog grotere naam in Jan Breydel kunnen neerstrijken. Ruim 10 jaar geleden vormden Trond Sollied en Chris Van Puyvelde een succesvol trainersduo bij Club Brugge. De huidige sportief adviseur van de Jupiler Pro League vertelt in Sport/Voetbalmagazine dat Blauw-Zwart toen een absolute toptransfer is misgelopen.

“Yaya Touré heb ik nog gekend bij Olympiakos. Ik heb indertijd, toen hij bij Beveren speelde, bij Antoine Vanhove nog aangedrongen om hem te nemen. Alleen: Timmy Simons was er, je voelde snel dat ze niet wilden.”

Touré verkaste uiteindelijk voor 2 miljoen euro naar Metallurg Donetsk. Daarna kwam hij uit voor Olympiakos, AS Monaco en FC Barcelona. Sinds 2010 voetbalt de viermalig Afrikaans voetballer van het jaar bij Manchester City. De waarde van de intussen 33-jarige middenvelder wordt nog altijd geschat op zo’n 16 miljoen euro.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.