Jupiler Pro League dreigt na Nieuwjaar maar liefst 26 smaakmakers te moeten missen

Jupiler Pro League dreigt na Nieuwjaar maar liefst 26 smaakmakers te moeten missen

05 september 2016 10:59 - Nu de zomermercato voorbij is, liggen de selecties van de 16 Jupiler Pro League-ploegen tot januari vast. In de winter kan er weer heel wat veranderen, en dat is niet alleen door transfers het geval…

Van 21 januari tot 14 februari vindt de Afrika Cup plaats in gastland Gabon. En dat zal gevolgen hebben voor heel wat Belgische topclubs. Volgens La Dernière Heure dreigen maar liefst 26 spelers uit onze eerste klasse speeldagen 22 tot 26 en de halve finale van de Beker van België te missen.

Anderlecht, Standard en KV Oostende worden wellicht de grootste slachtoffers. Hanni, Acheampong en Kara lijken sowieso opgeroepen te zullen worden, maar ook Harbaoui en Badji maken kans op een selectie. De Rouches missen normaal gesproken Dossevi, Enoh, Fai en Miya. De Kustboys zullen het dan weer even zonder Musona, Cyriac, Siani en Ovono moeten stellen.

Bij Club Brugge en AA Gent lijkt de schade enigszins mee te vallen, aangezien beide ploegen wellicht ‘maar’ één speler moeten afstaan aan de Afrika Cup. Bij Blauw-Zwart is dat Diaby (die zondag nog bij Mali scoorde tegen Benin), bij de Buffalo’s Coulibaly.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , ,

Comments are closed.