Marc Wilmots geeft toe dat hij vroeger Club-fan was: “Hij was mijn idool”

Marc Wilmots geeft toe dat hij vroeger Club-fan was: "Hij was mijn idool"

Marc Wilmots hield de lippen sinds de uitschakeling op het EK in Frankrijk stijf op elkaar, maar heeft intussen het stilzwijgen doorbroken. De ex-bondscoach van de Rode Duivels sprak in het VTM-programma Alloo bij honderduit over zijn trainerschap bij de nationale ploeg, maar ook over zijn verleden als supporter van Club Brugge. 

In eerste instantie deed Wilmots aan een rondje moddergooien richting de KBVB. “Je moét een filosofie hebben. Bij de DFB in Duitsland kan bijvoorbeeld niemand werken bij een club en tegelijkertijd bij de DFB, maar in België is dat allemaal gepermitteerd.”

“En dan heb je altijd goesting om je club een voordeel te geven. Dat gaat niet, je moet werken voor de nationale ploeg. Je kan ook niet werken als tv-commentator en als trainer bij de nationale ploeg. Puur amateurisme. Probeer één pet en probeer dat goed te doen…”

Daarna gaf de gewezen bondscoach toe dat hij in het verleden tot de Blauw-Zwarte familie behoorde. “Ik keek niet op naar buitenlanders, maar naar Jan Ceulemans. Hij was mijn idool”, bekent Wilmots. “Wanneer Ceulemans de bal in de zestien meter raakte, was het áltijd doelpunt. Of ik supporter was van Club Brugge? Ja. Door hem. Caje was écht de speler waarvan ik zei… Zo wil ik worden.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.