Meunier heeft begrip voor fluitconcerten richting Rode Duivels: “Veel meer ontgoocheld over andere zaken”

Meunier heeft begrip voor fluitconcerten richting Rode Duivels Veel meer ontgoocheld over andere zaken

03 september 2016 14:00 - Thomas Meunier was tijdens het afgelopen EK in Frankrijk één van de positieve verrassingen bij de Rode Duivels. Het leverde de ex-rechtsachter van Club Brugge zowaar een transfer op naar Paris Saint-Germain. In de oefeninterland tegen Spanje stond Meunier opnieuw in de basis, maar dat werd een wedstrijd om snel te vergeten.

“De reputatie die we nu in het buitenland hebben, is vooral gestoeld op de individuele kwaliteiten van de spelers”, vertelt Meunier aan Het Nieuwsblad. “We moeten ervoor zorgen dat we ook een reputatie opbouwen qua collectief. Als we ooit resultaten willen halen, zal er op dat vlak meer evenwicht moeten zijn. Het is echt jammer, want tegen Spanje hadden we graag getoond wat we in onze mars hebben.”

Meunier begrijpt dan ook dat het Koning Boudewijnstadion kritisch was voor de prestatie van Roberto Martínez en zijn manschappen. “Ik ben meer ontgoocheld over onze prestatie dan over het gefluit van het publiek. Die reactie gaat samen met onze trieste vertoning.”

“Het verschil tussen Spanje en België was dag en nacht”, gaat de rechtsback verder. “Bij de Spanjaarden was er hoge pressing en werd er overal bewogen. In de opbouw leden wij dan weer te veel balverlies. Maar goed, ik probeer het positief te bekijken. De nieuwe staf kon op deze manier zien waaraan nog gewerkt moet worden.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.