Pina vertelt naar welke 3 voetballers hij opkijkt: “Mijn grote voorbeelden”

tomas-pina-club-brugge-leicester-city

23 september 2016 00:31 - Dé zomeraanwinst van Club Brugge moest er door een blessure even op wachten, maar in het Champions League-duel tegen Leicester City dook Tomás Pina plots op in de basiself van Michel Preud’homme. “Ik weet dat er nog punten zijn waar aan gewerkt moet worden, maar daarvoor heb ik wedstrijdritme nodig. Nu kunnen we vooruitkijken”, vertelde een opgeluchte Spanjaard na zijn debuut.

Villarreal probeerde Pina tijdens de zomermercato richting Real Betis te duwen, maar de 28-jarige middenvelder had geen zin in degradatievoetbal. Hij was meteen te vinden voor het voorstel van Blauw-Zwart, mét uitzicht op Champions League. En zo geschiedde. Pina moet op termijn dé vervanger van ouderdomsdeken Timmy Simons worden.

Het grote verschil tussen beide spelers is dat Pina intrinsiek gezien over meer voetballende kwaliteiten beschikt. “Xavi (Al-Sadd, ex-Barcelona), Sergio Busquets (FC Barcelona) en Bruno Soriano (Villarreal) zijn mijn grote voorbeelden”, citeert Krant van West-Vlaanderen de middenvelder. “Ik heb altijd een voorkeur gehad voor voetballende middenvelders.”

Nochtans stond Pina zelf enkele jaren geleden bekend als een speler met heel wat gele kartonnen achter zijn naam. Ooit prijkte zijn naam zelfs op nummer één van spelers die het meeste overtredingen begingen. “Als je weinig speelt en dan toch eens mag invallen, dan wil je je kans grijpen. Je gaat naar elke bal alsof het de laatste seconde van de wedstrijd is en trainers vragen je soms ook om agressiever te zijn”, verklaart Pina zijn reputatie.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.