‘Preud’homme kiest voor deze spits tegen Eupen’

'Preud'homme kiest voor deze spits tegen Eupen'

17 september 2016 00:10 - Club Brugge kon van zijn eerste zes matchen dit seizoen er maar twee winnend afsluiten. Eén keer werd er gelijkgespeeld en de balans oogt met 7 op 18 dan ook bijzonder mager. Straks tegen Eupen is het van moeten om in het klassement te kunnen opschuiven.

In aanloop naar de match tegen de promovendus waarschuwde Preud’homme alvast dat zijn spelers het vertrouwen langzaamaan weer moeten opbouwen. De Brugse coach verwacht dus niet dat Eupen van de mat gespeeld wordt in Jan Breydel. Integendeel, hij ziet heel wat individuele kwaliteiten bij de ploeg van Jordi Condom, die dit seizoen al gelijkspeelde tegen Anderlecht (2-2) en won van KV Oostende (2-1).

Bovendien moet de Luikenaar op zoek naar de nodige oplossingen voor blessures en spelers uit vorm. Zo verwachten zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws dat Jelle Vossen straks in de basis staat bij Blauw-Zwart. Abdoulay Diaby stelde immers zowel tegen Waasland-Beveren als tegen Leicester City teleur. De 27-jarige Limburger viel daarentegen twee keer gretig in.

Om de langdurige blessure van Bjorn Engels op te vangen, kiest Preud’homme er wellicht voor om Timmy Simons een rij achteruit te schuiven. Tomás Pina zal daardoor opnieuw het vertrouwen krijgen op het middenveld. Boli Bolingoli zou dan weer de plaats innemen van Laurens De Bock, die zijn tweede schorsingsdag uitzit voor een fout op Standard-aanvaller Isaac Mbenza.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.