Preud’homme niet te spreken over schorsing De Bock: “Sommige mensen hebben druk gezet”

Preud'homme niet te spreken over schorsing De Bock: "Sommige mensen hebben druk gezet"

08 september 2016 12:59 - Vrijdagavond is de Freethiel het decor voor de openingswedstrijd van de zesde speeldag tussen Waasland-Beveren en Club Brugge. Michel Preud’homme zal het daarin zonder Laurens De Bock moeten stellen. De linksachter van Blauw-Zwart werd immers voor twee speeldagen geschorst na een overtreding op Standard-speler Isaac Mbenza. En daar is de Brugse coach duidelijk niet blij mee.

“Ik zou heel veel kunnen vertellen over die zaak”, opent MPH op zijn persconferentie. “Ik voelde meteen na de match de bui al hangen. De eerste vraag die ik kreeg in het interview na de match, ging meteen over die fout van De Bock. Tja, dan weet je al dat de media er extra aandacht aan zal schenken, hé.”

“In dezelfde wedstrijd begaat Scholz een gelijkaardige overtreding op Wesley, maar daar wordt nauwelijks iets over gezegd. De aandacht die aan zo’n fout geschonken wordt, speelt dus een grote rol. Dat is wel duidelijk”, citeert Voetbalkrant Preud’homme.

Nog veel werk

Desondanks besloot Club om niét in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel van de Geschillencommissie. “Als sommigen mensen, zoals oud-scheidsrechter Stéphane Breda, druk zetten op de mensen die beslissen over het lot van Laurens, dan weet je dat het eigenlijk geen zin heeft om in beroep te gaan tegen de schorsing.”

Zo had Breda aangegeven dat het hoog tijd is dat er opgetreden wordt tegen Club Brugge. “Bart Verhaeghe heeft nog veel werk bij de bond”, besluit de Brugse coach met een duidelijke knipoog.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.