Waarom Club Brugge ondanks een mindere start niet moet wanhopen

Club-fans sjaals (Club Brugge - Anderlecht)

26 september 2016 01:00 - Club Brugge is met 13 op 24 matig aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Desondanks hoeft dat niet meteen slecht nieuws te betekenen voor de Blauw-Zwarte aanhang.

Naast vier overwinningen verloor de landskampioen in zijn eerste acht wedstrijden al drie keer: op bezoek bij KV Oostende (1-0), KV Kortrijk (2-1) en Waasland-Beveren (1-0). Daarnaast was er ook nog het gelijke spel in eigen huis tegen Standard (2-2).

Opvallend: ook vorig seizoen begon Club met 13 op 24 aan de competitie, met identiek dezelfde cijfers (4x gewonnen, 1x gelijk en 3x verloren). Enig verschil is dat Club dit seizoen vijf van zijn eerste acht wedstrijden op verplaatsing speelde, een gevolg van verbouwingswerken in het Jan Breydelstadion.

Europa League vs Champions League

En ook op het Europese toneel zijn er parallellen met het kampioenenseizoen. Vorig jaar verloor Club immers vroeg op het seizoen van een Engelse tegenstander, met 0-4 van Manchester United, terwijl dit seizoen Engels landskampioen Leicester City met 0-3 te sterk bleek.

In de tweede Europese groepswedstrijd verloren Michel Preud’homme & co dan weer met 1-3 van FC Midtjylland. Hopelijk voltrekt dat scenario zich niet opnieuw, want ook deze keer staat Blauw-Zwart met FC Kopenhagen voor een taaie Deense klant.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.