Club Brugge ziet opnieuw spits uitvallen

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

09 oktober 2016 00:05 - De Brugse ziekenboeg was bij het begin van het seizoen aardig leeggelopen, maar daar is intussen niets meer van te merken. De snelle opeenvolging van wedstrijden lijkt zijn tol te eisen bij heel wat spelers van Blauw-Zwart.

Abdoulay Diaby stond in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen AA Gent 90 minuten tussen de lijnen, maar is intussen gekwetst. Zo kon de Brugse aanvaller zaterdagavond niet met Mali in actie komen tijdens hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust. Diaby wenste zijn ploegmaats vooraf nog succes via Twitter, maar dat mocht niet baten. De Ivorianen wonnen de wedstrijd al bij al eenvoudig met 3-1.

Tot grote spijt van de Malinese bondscoach. “Het is jammer omdat ik drie spelers miste die aanvankelijk nog fit waren”, vertelt Alain Giresse aan FootMali. Naast Diaby moesten immers ook Bakary Sako (Crystal Palace) en Adama Traoré (Middlesbrough) in extremis geblesseerd afhaken.

Het is voorlopig niet duidelijk hoe ernstig de blessure van Diaby is. Michel Preud’homme kan een nieuwe kwetsuur hoe dan ook als kiespijn missen, aangezien Wesley Moraes momenteel ook nog last heeft van een enkelblessure. Hij moest een kwartier voor tijd tegen AA Gent noodgedwongen naar de kant. Voorts liggen ook Bjorn Engels (schouder), Lior Refaelov (pubalgie), José Izquierdo (lies) en Laurens De Bock (knie) nog een tijd in de lappenmand.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.