‘Club-fans betrokken in derbygeweld tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk’

Club-fans met Jelle Vossen spandoek

06 oktober 2016 01:01 - Vorige maand stond er met Zulte-Waregem – KV Kortrijk een belangrijke derby op het programma in het Regenboogstadion. Na de 2-1 nederlaag misdroegen KVK-supporters zich door toiletten te vernielen, deuren te bekladden en overal ‘anti-boeren’ stickers te kleven. Naar verluidt zouden er echter ook fans van andere ploegen van de partij geweest zijn.

Na het laatste fluitsignaal stonden zo’n 250 supporters van de Kerels die van Essevee aan het Jeugdcentrum op te wachten. Zo ontstonden er rellen waarbij er rake klappen vielen. “Er zijn camerabeelden en die worden momenteel geanalyseerd”, vertelt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) aan Het Nieuwsblad. “Er zaten ook fans van andere ploegen bij, zoals van Club Brugge”, voegt de Waregemse burgemeester eraan toe.

Intussen wordt er volop naar een oplossing gezocht om ‘derbygeweld’ in de toekomst te vermijden. “We onderzoeken verschillende opties. Zo bekijken we of we de bezoekende supporters na risicomatchen naar hun bussen kunnen escorteren. We gaan ook na of hun bussen vlak voor het stadion geparkeerd kunnen worden. Dan vallen er wel een reeks parkeerplaatsen weg, wat mobiliteitsproblemen kan veroorzaken. Een oplossing is dus niet evident”, klinkt het.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.