Daarom wordt Vanhaezebrouck niet geschorst voor zijn verwijten aan het adres van Boucaut

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent) (2)

04 oktober 2016 18:31 - Hein Vanhaezebrouck was zondagnamiddag allesbehalve mals voor de prestatie van scheidsrechter Alexandre Boucaut. “Hij is de reden voor ons verlies. Dit is een énorme schande. Dan moet je ermee stoppen”, klonk het. Desondanks wordt hij niet geschorst.

Vanhaezebrouck maakte tijdens de Slag om Vlaanderen al heel erg duidelijk dat hij het niet eens was met de beslissingen van Boucaut. Maar de 36-jarige ref besloot om de gedragingen van de coach van AA Gent niet in zijn verslag op te nemen.

Daardoor kan Vanhaezebrouck dus ook niet vervolgd worden volgens Het Nieuwsblad. De zware beschuldigingen die Hein achteraf uitsprak, komt volgens de voetbalbond dan weer onder de noemer “vrije meningsuiting”.

Ter vergelijking: Michel Preud’homme werd tijdens de Play-Offs van vorig jaar twee speeldagen geschorst na KV Oostende – Club Brugge omdat hij er “een ongepaste houding tegenover de scheidsrechter op nahield” en omdat hij “zijn technische zone verliet om op het speelveld te komen” na de rode kaart van Benoît Poulain.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.