De Jupiler Pro League zonder Club Brugge? MPH reageert

Michel Preud'homme Club TV interview

13 oktober 2016 15:30 - Het Deense BT kwam vandaag op de proppen met het nieuws dat delegaties van verschillende Europese clubs de voorbije maanden onderhandeld hebben over de oprichting van een supranationale competitie. De zogenaamde Atlantic League zou de deelnemende ploegen beter in staat moeten stellen om ook in Europa van zich te laten spreken. Iets waar Michel Preud’homme eerder al mee in aanraking kwam.

Club Brugge en Anderlecht werden uitgenodigd op de vergadering, maar ook Ajax, PSV, Feyenoord, FC Kopenhagen, Celtic, Rangers, Malmö FF en Rosenborg tekenden present. Allemaal clubs die in eigen land top zijn, maar het op het Europese toneel heel wat moeilijker hebben.

De nieuwe competitie – die er pas ten vroegste rond 2021 kan komen – zou als gevolg hebben dat Blauw-Zwart en Paars-Wit uit de Jupiler Pro League moeten stappen.

Altijd klaar staan

In aanloop naar de wedstrijd tegen Charleroi werd Preud’homme gepolst naar zijn mening over de plannen. “In een vorig leven, als sportief directeur van Benfica, heb ik deelgenomen aan de eerste gesprekken over de Atlantic League. Uiteindelijk is het er destijds niet van gekomen. Men heeft toen wel een hervorming bij de Europese bekers doorgevoerd. En kijk, nu wordt er terug over gesproken.”

De Brugse coach staat hoe dan ook niet weigerachtig tegenover het voorstel dat op tafel ligt. “Weet je, als topclub uit een klein land moet je altijd klaar staan om in zo’n verhaal te stappen. Laat ons hopen dat dit goed geregeld wordt”, besluit MPH tegenover Voetbalkrant.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.