Ex-Bruggeling over moeilijke start Club Brugge: “Het is niet alleen decompressie”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

05 oktober 2016 00:30 - Club Brugge rechtte afgelopen zondag zijn rug tegen AA Gent, maar met 7 op 18 zag het seizoensbegin van de landskampioen er allesbehalve veelbelovend uit. En dan waren er nog die pandoeringen in de Champions League. Gewezen voetballers Tim Smolders en Karel D’Haene zoeken naar verklaringen.

“Ik heb het gevoel dat er na die titel wat decompressie is bij Club”, vertelt Smolders aan Sport/Voetbalmagazine. D’Haene gaat zelfs nog een stapje verder in die redenering. “Ik denk dat de decompressie na die titel een grotere rol speelt dan de meesten denken. Na tien jaar was de druk daar zo groot geworden en de berg om te beklimmen zo hoog dat je de decompressie die dat teweegbrengt niet mag onderschatten. Hoe hoger de druk, hoe hoger de decompressie. Dat speelt zeker een rol in de mindere start.”

De ex-middenvelder van Blauw-Zwart pareert met een mooie anekdote. “Johan Desmadryl , de mental coach van Cercle Brugge destijds, zei me ooit eens: als ze je zeggen ‘we gaan die berg beklimmen, ga je mee?’, raak je daardoor opgeladen.”

“Maar als je je doel dan bereikt en ze zeggen dat je nog vijfhonderd meter hoger moet… Dan is dat een heel andere benadering dan dat je van bij het begin weet waar je naartoe moet – en het bijvoorbeeld niet stopt bij één titel. Dan is het niet makkelijk om nog iets bij te steken en moet je heel flexibel zijn om een nieuwe drive te creëren. Maar het is niet alleen decompressie. Nu zie je dat ze ook in de Champions League tekortkomen”, besluit Smolders.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.